Troeteleik

“De Troeteleik”

Tegenwoordig is deze eik voor velen de blikvanger van het landgoed en na de commotie in de pers inmiddels ook wel bekend als “De Troeteleik” van Anneville of de Anneville-eik. Deze monumentale eik maakt sinds 1986 géén onderdeel meer uit van het landgoed. In dat jaar is de grond waar deze eik staat onteigend ten behoeve van de aanleg van de A58. Over de eik hebben we dus niks meer te zeggen en dat doen we dan ook niet.

Op 28 november 2016 heeft rijkswaterstaat laten weten dat het niet mogelijk is om de eik op deze plaats te handhaven. U heeft dat ongetwijfeld ook vernomen via de (sociale) media. Maar op vele andere sites is dit bericht inmiddels ook gemeld: Klikt u maar

Maar wat bijna niemand meer weet is dat het destijds, tweede helft van de jaren ’80, Baron de Constant Rebecque was die zich samen met Staatsbosbeheer inzette voor het behoud van deze eik. Voordien een markant onderdeel van Landgoed Anneville. Het landgoed is bijna twintig jaar later een rijksmonument geworden maar dat kwam te laat voor deze eik.

Nu u er al bijna bent moet u beslist eens kijken bij Koetshuis Anneville. Een compact congrescentrum waar u zich thuis zult voelen. Maar u kunt er ook terecht voor activiteiten privésfeer.